Bagageregels

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op de handbagage die mee aan boord mag. Ruimbagage kan je binnenkort bijboeken in het boekingsproces, momenteel kan je dit na je boeking rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij doen.

AER LINGUS

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 55 x 40 x 24 cm en een maximaal gewicht van 10 kilo. 
Daarnaast mag je een kleine handtas of laptoptas meenemen die gemakkelijk onder de stoel voor je past.


AIR BALTIC

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 cm. Dit is inclusief bijvoorbeeld wieltjes of handvaten die uitsteken. 
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 30 x 40 x 10 cm. 
Het gezamenlijke gewicht van je handbagage is maximaal 8 kilo.


AIR EUROPA

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm en een maximaal gewicht van 10 kilo.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 35 x 30 x 20 cm ne moet onder je stoel passen.


AIR MALTA

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 25 cm en een maximaal gewicht van 10 kilo.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 30 x 40 x 15 cm en een maximaal gewicht van 2 kg.


BRITISH AIRWAYS

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm. Dit is inclusief bijvoorbeeld wieltjes of handvaten die uitsteken. 
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 40 x 30 x 15 cm. 
Bij onvoldoende handbagageruimte wordt je tas of koffer alsnog in het ruim vervoerd. Dit is dan uiteraard kosteloos.


BRUSSELS AIRLINES

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 cm.  
Het maximale gezamenlijke gewicht is maximaal 8 kilo. 


CONDOR

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 40 x 30 x 10 cm.  
Het gewicht van je handbagage is maximaal 8 kilo.


CZECH AIRLINES

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 55 x 45 x 25 cm en een maximaal gewicht van 8 kilo. 


DELTA AIR LINES

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 56 x 35 x 23 cm.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. 


EASYJET

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan.
Je mag één klein stuk handbagage met een formaat van maximaal 45 cm x 36 cm x 20 cm (L x B x H, inclusief handvatten en wielen) meenemen die onder de stoel voor je moet passen. Het kan zijn dat op sommige drukke vluchten je bagage in het ruim geplaatst moet worden, zonder extra kosten.
Daarnaast mogen klanten die een stoel vanvoor in het vliegtuig of een stoel met Extra beenruimte hebben gekocht ook nog één groot stuk handbagage (max. 56 x 45 x 25 cm) meenemen, die in de bagagevakken bovenin moet worden geplaatst.
Het gewicht maakt niet uit, als je maar in staat bent je bagage zelf in de daarvoor bestemde vakken te doen.


EUROWINGS

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 40 x 30 x 10 cm. Dit is inclusief bijvoorbeeld wieltjes of handvaten die uitsteken.  
Het gewicht van je handbagage is maximaal 8 kilo.
IBERIA

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm. Dit is inclusief bijvoorbeeld wieltjes of handvaten die uitsteken. 
Je moet zelf in staat zijn de tas in de bagagevakken te stoppen.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan.
Bij onvoldoende handbagageruimte wordt je tas of koffer alsnog kosteloos in het ruim vervoerd.


ICELANDAIR

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm en een maximaal gewicht van 10 kilo.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) met een maximaal formaat van 40x30x15 cm is daarnaast ook toegestaan.


ITA Airways

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm en een maximaal gewicht van 8 kilo.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan.


KLM

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm. 
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 40 x 30 x 15 cm. 
Het maximale gezamenlijke gewicht is maximaal 12 kilo. 


LOT POLISH AIRLINES

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 cm.en een maximaal gewicht van 8 kilo. 
Daarnaast mag je een kleine handtas of laptoptas meenemen met een maximale afmeting van 40x35x12 cm en een maximaal gewicht van 2 kilo die gemakkelijk onder de stoel voor je past.


NORWEGIAN

Er is slechts één kleine tas als handbagage per passagier kosteloos toegestaan met een gewicht van maximaal 10 kilo en met maximale afmetingen van 30 cm x 20 cm x 38 cm die onder je stoel past.
Tegen betaling kan een grotere handbagage met de afmetingen 55 x 40 x 23 cm worden meegenomen. Dit kan je zelf vooraf online bij Norwegian Airlines bijboeken. 


PEGASUS

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan.
Met een formaat van maximaal 55 cm x 40 cm x 20 cm (L x B x H).
Met een gewicht van maximaal 8 kilo.


RYANAIR

Er is slechts één kleine tas als handbagage per passagier kosteloos toegestaan met een gewicht van maximaal 10 kilo en met maximale afmetingen van 40 cm x 20 cm x 25 cm.
Tegen betaling van Priority Boarding mag daarnaast een grotere handbagage met de afmetingen 55 x 40 x 20 cm worden meegenomen voor circa €10 tot €12 per persoon per enkele reis. Dit kan je zelf vooraf online bij Ryanair bijboeken. Indien dit niet beschikbaar is kun je tijdens het boeken of na boeking bagage van 10 kilo bijboeken. 
Voor baby's t/m 23 maanden mag de begeleidende volwassene één extra babytas met een maximumgewicht van 5kg gratis mee aan boord nemen. 
Extra/te grote handbagage zal bij de boarding gate geweigerd worden of als het mogelijk is zal het geplaatst worden in het ruim van het vliegtuig tegen een tarief van £60/€60. Tarieven zijn onderworpen aan de BTW op Italiaanse, Franse, Portugese en Duitse binnenlandse routes en de daarvoor geldende overheidstarieven.
Als je niet zeker bent over de afmetingen, controleer de tas bij de balie voor het afleveren van tassen voordat je doorgaat naar de beveiligingsdienst van de luchthaven.


SKY EXPRESS

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 cm en een maximum gewicht van 8 kilo.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan.


TAP AIR PORTUGAL

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm en een maximum gewicht van 8 kilo.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 30 x 40 x 15 cm en ene maximum gewicht van 2 kilo. 


TRANSAVIA

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan met een gewicht van maximaal 10 kilo.
Als het formaat van de koffer of tas maximaal 45 x 40 x 25 cm (L x B x H) is, ben je ervan verzekerd dat je bagage mee mag als handbagage. Dit formaat past namelijk onder de stoel.
Je mag handbagage meenemen die groter is, maximaal 55 x 40 x 25 cm, maar deze koffer of tas gaat niet gegarandeerd mee als handbagage. Bij onvoldoende handbagageruimte wordt deze tas of koffer alsnog in het ruim vervoerd. Dit is dan uiteraard kosteloos.
TUIFLY BELGIE

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 en een maximaal gewicht van 10 kilo.
Bij het ontstaan van ruimtegebrekken zal je bagagestuk alsnog in het ruim vervoerd worden. Je hoeft daarvoor niet extra te betalen, maar je hebt je handbagage dan niet bij de hand.


TUIFLY

Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 en een maximaal gewicht van 6 kilo.
Daarnaast mag een kleine accesoire worden meegenomen als een dameshandtas of laptoptas.
Bij het ontstaan van ruimtegebrekkan je bagagestuk alsnog in het ruim vervoerd worden. Je hoeft daarvoor niet extra te betalen, maar je hebt je handbagage dan niet bij de hand.


TURKISH AIRLINES

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan.met een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 cm met een maximaal gewicht van 8 kilo.


UNITED AIRLINES

Er is één stuk handbagage per passagier toegestaan met een maximale afmeting van 56 x 35 x 22 cm.
Een extra accessoire bovenop de handbagage (zoals een damestas, een laptoptas of een tax-free winkeltas) is daarnaast ook toegestaan. Maximale afmeting hiervan is 43 x 25 x 22 cm. 

VUELING

Er is slechts één kleine tas als handbagage per passagier kosteloos toegestaan met maximale afmetingen van 40 cm x 20 cm x 30 cm.
Tegen betaling mag daarnaast een grotere handbagage met de afmetingen 55 x 40 x 20 cm worden meegenomen. Dit kan je zelf vooraf online bij Vueling bijboeken. Indien dit niet beschikbaar is kun je tijdens het boeken of na boeking bagage van 10 kilo bijboeken. 

WIZZAIR

Er is slechts één kleine tas als handbagage per passagier toegestaan met een maximaal formaat van 40 x 30 x 20 cm..
Daarnaast mag een grotere handbagage met de afmetingen 55 x 40 x 23 cm worden meegenomen aan boord indien tegen betaling WIZZ Priority wordt bijgeboekt.
Handbagage mag maximaal 10 kilo wegen.
Je moet zelf in staat zijn de tas in de bagagevakken te stoppen.