Autorondreis langs de parels van Toscane

Italië
8 days

Toscane is een van de mooiste regionen in Italië en daarom absoluut een plekje waard op jouw bucketlist. Tijdens een autorondreis rijd je langs de mooiste plekjes met allemaal hun eigen charme. Zo begint je reis in de belangrijkste kustplaats van Toscane: Livorno. Bezoek hier het Oude Fort en vaar door de wijk Quartiere La Venezia. De tweede bestemming tijdens jouw reis door Italië is Siena. Deze eeuwenoude stad mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek in Toscane bent. Bewonder hier de Duomo di Siena en het beroemde schelpvormige plein. De laatste bestemming is het kunstzinnige Florence. De beroemde kunstenaars, zoals Leonardo De Vinci en Michelangelo, die hier hebben geleefd laten tot op de dag van vandaag hun erfgoed schitteren in de stad. 

We are sorry, this package is not available at the moment
partner_settings/reference_logo_2_sgr.jpegpartner_settings/anvr.pngpartner_settings/reference_logo_3_cf.png
Included in this trip
2 nights in Grand Hotel Palazzo Livorno - MGallery
3 nights in Hotel Garden
2 nights in Villa Belvedere
Day(s) 1 - 3: Grand Hotel Palazzo Livorno - MGallery
Grand Hotel Palazzo Livorno - MGallery

Jouw autorondreis begint in Livorno. Dit is niet alleen de grootste, maar ook de belangrijkste kustplaats van Toscane. Vaar hier met een bootje door de wijk Quartiere La Venezia, wat zoals de naam al zegt lijkt op Venetië. Wandel daarna over de lange boulevard Viale Italia en bewonder de zonsondergang vanaf Terrazza Mascagni, een terras met opvallende zwart-witte-tegels. Een ander plekje waar je een prachtig uitzicht hebt is vanuit het Oude Fort; dit is het oudste stukje van Livorno. Kijk uit over de grachten, de haven en de mooie daken van de stad. Tijd over? Bezoek dan Pisa, wat op 40 minuten rijden ligt. Na drie dagen rijd je door naar Siena. Kies de snelle route of maak een iets langere route die erg mooi is om te rijden. 

Day(s) 3 - 6: Hotel Garden
Hotel Garden

Eenmaal geïnstalleerd en wel, is het tijd om op ontdekkingstocht te gaan in Siena! Deze eeuwenoude stad is onmisbaar tijdens je vakantie in Toscane. Neem een kijkje bij het bekende ronde plein, dat bovendien op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Twee keer per jaar (2 juli en 16 augustus) wordt hier een paardenrace georganiseerd waar tien paarden, die allen een wijk van Siena vertegenwoordigen, tegen elkaar strijden. Waan je even terug in de tijd terwijl je wandelt langs de prachtige kerken en kathedralen. De bekendste kathedraal is de Duomo di Siena, waarvan je de 77-meter hoge toren zelfs kunt beklimmen voor een schitterend uitzicht over de stad. 

Day(s) 6 - 8: Villa Belvedere
Villa Belvedere

Op de zesde dag van de rondreis kom je aan in Florence; de stad waar veel kunstenaars zoals Leonardo De Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei hebben gewoond of zijn geboren. Dit is ook terug te zien in de kerken, gebouwen en musea. De kunstwerken in combinatie met de geschiedenis en cultuur vormen hier een waar openluchtmuseum. Naast de bekende kathedraal Duomo Santa Maria del Fiore en de Ponte Vecchio brug, vallen er in de stad nog veel meer hotspots te ontdekken. Scoor tijdens je wandeling langs alle hotspots een Italiaanse gelato en laat je verrassen door al het moois dat de stad te bieden heeft.

On the map
Loading...
We are sorry, this package is not available at the moment
partner_settings/reference_logo_2_sgr.jpegpartner_settings/anvr.pngpartner_settings/reference_logo_3_cf.png